* dania gorące
rozgrzewające lodowe nastroje
* mroźny deser
* przekąski chłodzące i rozgrzewające
* dobrze zmrożona woda ognista 0,5L/para
* lampka szampana na osobę
cena 550 zł/para
przy grupach
powyżej10 par proponujemy atrakcyjne
zniżki
* * *
Autorskie
Menu Szefa Kuchni Hotelu *** Locomotiva
Przystawka
Carpacio z pomidora z marynowaną
polędwiczką i tymiankowym vinegrettem
Zupa
Zupa-Krem z szalotek z dodatkiem wina
porto,
tymianku i grzanką z sera gruyer
Danie główne
Pierś ziołowa z grilla w sosie
cytrynowym
podawana z pieczonymi ziemniakami,
czosnkiem i oregano
Deser
Jabłkowe parfait z cytrynową granitą
i sorbetem malinowym
Danie ciepłe II
Filet z pstrąga serwowany z warzywami z
wody
i sosem maślano-kaparowym
Danie ciepłe III
Rozgrzewający barszczyk czerwony
z uszkami
Przekąski mięsne
Galantyna z kurczaka z borowikami
Rolada drobiowa z oczkiem szpinakowym
Rolada z udźca indyczego z serem risotta
Schab z miodem
Boczek pikantny po węgiersku
Karczek po staropolsku w przyprawach
korzennych
Selekcja pasztetów
Pasztet klasyczny z królika z borowikami
Pasztet wieprzowy w płaszczyku z boczku
Pasztet wieprzowy ze śliwką
Przekąski rybne
Marynowany łosoś na sposób tradycyjny
Pstrąg faszerowany krewetkami
Pstrąg faszerowany po polsku
Śledzie
Śledzie z cebulką i pieprzem
Śledzie z sosem węgierskim
Śledzie pod białą pierzynką
Sałaty
Sałatka Italia
Sałatka z łososiem
Sałatka z mozarellą w śmietanie
Sałatka z kurczakiem w sosie curry