|
Dania
główne
* Sakiewka z
polędwiczki wieprzowej
nadziewana serem gorgonzola,
grzybami leśnymi i szpinakiem,
serwowana z ziemniakami
opiekanymi z rozmarynem i
bukietem sałat
* Kociołek gajowego w koszyczku
naleśnikowym
* Wybór mięs pieczonych,
ziemniaki w cieście
serwowane z warzywami z pieca
* Barszczyk noworoczny z
chrupiącym pasztecikiem
Napoje
bezalkoholowe bez ograniczeń
Napoje
* Kawa i herbata (stół
szwedzki)
* Soki owocowe (różne smaki),
pepsi, mirinda, 7up,
woda mineralna gaz. i niegaz.
Napoje
alkoholowe
* 0,5 l wódki
FINLANDIA lub butelka wina 0,75 l
(czerwonego lub białego) na
parę
* kieliszek wina musującego (1
but 0,75 na 2 pary)
Bufet pełen
deserów
Niektóre
pozycje menu mogą ulec zmianie.
|
|
Przystawki
zimne
* Śledź w trzech
odsłonach
* Carpaccio z polędwicy wołowej
z suszonymi pomidorami, płatkami
parmezanu, kaparami, rukolą i
truflowym dressingiem
* Carpaccio z łososia
norweskiego z kaparami i oliwą z
oliwek
* Wybór wędzonych ryb
* Filet z kaczki pieczony w
pomarańczach
* Półmisek aromatycznych mięs
pieczonych
* Sandacz faszerowany
* Świeży ser mozzarella,
pomidory dojrzewające w winie i
białym balsamico, pokropione
oliwą z oliwek, z dodatkiem
bazylii, podawane z szaszłykiem
z pomidorów cherry i mozzarellą
* Rożki francuskie z serkiem
ricotta, borowikami i szpinakiem
* Deska serów
Sałatki
* Sałatka cesarska
* Sałatka śródziemnomorska
Dodatki
* Sos tatarski,
chrzan
* Pieczywo, masło
|
|